Lähetä viesti
Demeca-ilmanvaihtoremontin tulos:

Pasi Kiljalan karjan tuotos parani 12000 kg

”Eläinlääkäri alkoi puhumaan vuosi sitten marraskuussa ilmanvaihdon parantamisesta ja sen merkityksestä eläinten hyvinvointiin. Eläinlääkäri piti puutteellista ilmanvaihtoa syyllisenä, kun yleensä keväällä ja syksyllä on ollut sään vaihdellessa lehmät alttiita soluttelemaan. Lehmät kun tykkäävät raittiista ilmasta ja huono ilma lisää stressiä ja soluja.

Keväällä sitten tuli tankin päälle tonkkapostina Demecan mainos kuin tilauksesta. Soitin heti Demecan myyjälle ja sopimus kennoikkunoista ja hormeista tehtiin nopeasti.

Ilmanvaihdon parantamisen jälkeen säilörehun syönti lisääntyi ja tuotostasot nousivat näppituntumalla keskimäärin +400- 500kg / lehmä / vuosi. Tarkoittaa meillä 10 000 – 12 000 kg lisää maitoa vuodessa. Utareterveys on saatu paremmalle tasolle. Vasikatkin ovat olleet selvästi virkeämpiä, kun navetassa on happea mitä hengittää.

Maitotuotoksen nousu selittyy tietysti pitkälti säilörehun syönnillä, kun lehmä syö hyvin, se myös tuottaa hyvin. Samalla maidon valkuais- ja rasvaprosentit ovat nousseet.

Emäntä käytti ennen P2-luokan pölysuojainta aina navetassa allergian vuoksi. Nyt sen on saanut jättää pois! Navetassa on ollut remontin jälkeen huomattavasti mukavampi työskennellä.

Sähkölaskusta putosi 30- 50€/kk, kun poistopuhaltimet sammutettiin. Nyt kuulee, kun lehmät syö! Kaikki eläimet ovat levollisia. Selvästi poistopuhaltimien melu aiheutti stressiä eläimille. Nyt navetassa voi myös keskustella, ilman että tarvitsee huutaa. Kennolevyhormit tuovat vielä mukavasti luonnonvaloa navetan keskiosaan.

Demeca kennoikkunat ja hormit on paras investointi pitkään aikaan meidän tilalla. Tuotos ja eläinten hyvinvointi ovat parantuneet niin paljon, että takaisinmaksuaika on meillä max. 2 vuotta.

Myyjän palvelu oli asiallista ja reilua. Asennustyö sujui todella mallikkaasti ja tuote on erinomainen. Olen koittanut mainostaa Demecaa kovasti, kyllä tämä ainakin meillä on niin hyvä juttu!”

Pasi Kiljala, Reisjärvi

Lisätietoja Demeca myyjältäsi numerosta 010 340 8000.