Biokaasulaitos Haapavedelle

Seuraava biokaasulaitoshanke käynnistyy Haapavedellä! 🤝👍👍
Pitkä yhteistyö Keskitalon Tila Oy:n kanssa jatkuu. 3 robotin maitotilalta löytyy jo Demecan ratkaisuja kuten navetan ilmanvaihto ja automaattinen kuivitusjärjestelmä.
”Olemme pitkään suunnitelleet biokaasuhanketta ja nyt oli aika tehdä päätöksiä. Haluamme olla kehityksessä mukana. Lannan biokaasutuksen kokonaisvaikutukset ovat merkittävät. Sähkön- ja lämmöntuotannon lisäksi lannoitevaikutuksilla ja lantalogistiikassa tullaan saamaan lisäarvoa. Samalla aloitetaan mädätysjäännöksestä separoidun lannan kuiva-aineen käyttö kuivikkeena. Tottakai myös ympäristöasiat kiinnostaa aina viljelijää ja ympäristö hyötyy tästä kovasti.
Valio ja St1 julkaisema yhteishanke liikennebiokaasun edistämiseksi nähdään myös isona mahdollisuutena. Nyt rakennettavalla laitoksella voidaan myöhemmin tuottaa myös biokaasua jalostettavaksi liikenteeseen. lnvestointituen ehtojen mukaan aluksi tuotetaan kuitenkin tilan omaa energiaa.” tilan isäntäväki Kaisa ja Tuukka Laitila kertoo.
Suuret kiitokset Keskitalon Tilalle! 🤝
Hienoa, että tiloilla viedään nyt rohkeasti asioita eteenpäin. Nyt ei kannata odotella enää mitään uusia poliittisia päätöksiä vaan investoida. Investointitukitasot on korkeat ja laitteistot korkeatasoisia. Maatilan biokaasulaitos on järkevä investointi! 👍🇫🇮