Enemmän euroja paremmalla ilmanvaihdolla? Laske itse.

Aloita tästä: Kasvatatko lypsy- vai lihakarjaa?

Navetan ilmanvaihdon parantaminen lisää eläinten hyvinvointia ja parantaa tuotannon kannattavuutta. Remontin vaikutukset näkyvät heti.

Laskurilla voit arvioida, kuinka suuri vaikutus IV-remontilla voi olla sinun navetassasi. Saat heti arvion menettämästäsi tuotannon määrästä sekä eritellyn laskelman remontin kannattavuudesta. Aloita täyttämällä navetan tiedot:

  1. Navetan tiedot

  Täytä navettarakennuksen tiedot lasekelmaa varten.
  m

  m

  m

  mm

  kpl

   

  2. Eläinten tiedot

   

  3. Sinun tietosi

  Toimitamme laskelman antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

   

  Salattu turvallinen yhteys, ei spammia100% salattu yhteys. Saat arvion heti sähköpostiisi. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Laskuri perustuu käytännön kokemuksiin ilmainvaihtoremontin vaikutuksista, ja tulos on suuntaa antava. Laskuri olettaa, että kesäkuukausina tuotos alenee 10% 2kk ajan ja 5% 3kk ajan, ja että yhden poistoilmanpuhaltimen vähentäminen pienentää sähkölaskua vuodessa 400 euroa.

  Kokemuksen perusteella navetan ilmanvaihdon parantaminen vähentää tuotoksen alenemia vähintään n. 50% ja vähentää myös saman verran sairastelua.

  Navetan ilmanvaihdon parantaminen korjaa myös seuraavia huonosta ilmanvaihdosta aiheutuvia ongelmia, joita laskuri ei ota huomioon: solumaidot, ylimääräinen työ ja eläinlääkintä, eläinten poistot, tulehdusten jälkeiset pysyvät tuotoksen alenemat sekä helteiden aiheuttamat tiineysongelmat.

  Näiden lisäksi luonnollinen ilmanvaihto korjaa asioita, joille ei voi suoraan laittaa hintalappua: sähköisten puhaltimien poistaminen vähentää merkittävästi melustressiä sekä eläimiltä että henkilökunnalta. Hyvällä ja meluttomalla ilmanvaihdolla on iso merkitys työhyvinvointiin ja viljelijän jaksamiseen.

  Laskelma on suuntaa-antava ja perustuu asiakaskokemusten kautta kerättyyn tietoon IV-remontin vaikutuksista suomalaisilla maatiloilla. Remonttitarve on aina tapaus- ja navettakohtainen. Pyydä Demecan edustaja numerosta 010 340 8000 tekemään tarkat laskelmat tilallesi. Laskurin tulos ei sido sinua tai Demacaa mihinkään.