Lähetä viesti

Navetan ilmanvaihto

Parempi ilmanvaihto - enemmän maitoa ja lihaa

Romahtaako maitotuotos ilmojen lämmetessä?

Onko navettasi ilmanvaihto valmiina tulevaan kevääseen ja kesään? Huono ilmanvaihto heikentää eläinten hyvinvointia ja laskee tuotosta. Myös talvella navetan ilmanvaihdon tulee olla kunnossa. Ongelmat näkyvät heti maitotilissä.

  • Merkittävästi enemmän maitoa ja lihaa.
  • Ei huippuimureita – sähkönkulutus ja melu alas.
  • Lisää käyttöikää navetan rakenteille.
  • Huono sisäilma on terveysriski myös työntekijöille.
  • Helppokäyttöiset ja lähes huoltovapaat laitteet.
  • Terveemmät eläimet, vähemmän lääkärikuluja ja antibiootteja.
  • Korkealaatuisempaa ja puhtaampaa maitoa.

Demecan luonnolliset ilmanvaihtoratkaisut ovat kehittyneet erilaisten kohteiden ja asiakastarpeiden kautta palvelemaan kaikenlaisia maatiloja. Valmistamme tuotteemme Haapavedellä parhaista materiaaleista. Käytämme vain UV-suojattuja ja korroosiota kestäviä materiaaleja. Nämäkin tuotteet toimitamme Demecan Maatilat Kuntoon -periaatteen mukaisesti.

Parempi sisäilma – lisää maitoa ja lihaa

Sisäilman laadulla ja lämpötilan hallinnalla on tutkitusti huomattavia vaikutuksia tuottavuuteen. Asiakkaillamme on todella hyviä kokemuksia tuotostasojen huomattavasta noususta. Ilmanvaihtoinvestoinnin takaisinmaksuaika on yleensä todella lyhyt.

Demeca-ilmanvaihtoratkaisuiden tärkein tehtävä on tehostaa luontaista ilmanvaihtoa ja lisätä tuottavuutta ja eläinten viihtyvyyttä. Tämä tarkoittaa selvää rahaa tilalliselle.

Terveemmät eläimet

 

Hengitystiesairaudet vähentävät tuotosta ja kasvua, ja kostea ja liian lämmin sisäilma edistävät  bakteeritoimintaa ja lisäävät utaretulehdusriskiä. Parantamalla sisäilmaa saadaan merkittäviä säästöjä lääkintä- ja eläinlääkärikuluissa. Äänetön ilmanvaihto ilman huippuimureita vähentää meluperäistä stressiä ja lisää tuottavuutta. Myös kärpästen määrä navetassa vähenee, kun ilmanvaihto toimii optimaalisesti.

Kysy navetan ilmanvaihdosta Demeca-edustajaltasi

Kennoikkunat

Kennoikkunat on suunniteltu tehostamaan eläintilojen tuloilman saantia ja parantamaan ilmavirtauksen säädettävyyttä. Maidon- ja lihantuotannossa hyvä ilmanvaihto on tärkeä tuottavuutta lisäävä tekijä ja portaattomasti säädettävät Demeca-kennoikkunat ovat laadukas ja pitkäikäinen kotimainen ratkaisu vanhojen ikkunoiden tilalle.

Ilmanvaihtohormit

Demeca-hormit ovat erinomainen ratkaisu navetan ilmanvaihdon tehostamiseen. Matalissa saneerattavissa navetoissa hormien lisäys yhdessä avattavien kennoikkunoiden kanssa tehostaa ilmanvaihtoa merkittävästi. Hormin kautta pääsee myös luonnonvaloa sisään eläintiloihin.

Testaa navettasi ilmanvaihto

Valoharja

Valoharja on ylivoimainen poistoilmaratkaisu suuren avattavan poistopinta-alansa vuoksi. Valoharja takaa tehokkaan ja helposti säädeltävän luonnollisen ilmanvaihdon sekä luonnonvalon saatavuuden. Eläinten viihtyvyys ja korkea tuotos on taattu.

Seinäluukut

Demeca seinäluukut asennetaan navetan kattopalkkien väliin ulkoseinälle. Seinäluukut säätyvät vaivattomasti hammastanko-ohjauksella ja päästävät aina juuri sopivan määrän korvausilmaa navettaan.

Ohjaukseksi voit valita lämpötilaohjatun automatiikan tai manuaalisen veivikäytön. Automatiikka huolehtii puolestasi, että navetassa on aina sopiva lämpötila ja riittävästi raikasta ilmaa.

Ilmanvaihdon ohjaus - Demeca Control

Demeca Control on pihattonavetan automatisoitujen laitteiden keskitetty ohjausjärjestelmä. Siihen voidaan liittää kaikki Demecan valmistamat tuotteet. Esimerkkinä ilmanvaihdon ja lannanpoistoraappojen ohjaus.