Lähetä viesti

Navetan ilmanvaihto

Parempi ilmanvaihto - enemmän maitoa ja lihaa

Kennoikkunat

Romahtaako maitotuotos ilmojen lämmetessä?

Onko navettasi ilmanvaihto valmiina tulevaan kevääseen ja kesään? Huono ilmanvaihto heikentää eläinten hyvinvointia ja laskee tuotosta. Myös talvella navetan ilmanvaihdon tulee olla kunnossa. Ongelmat näkyvät heti maitotilissä.

 • Merkittävästi enemmän maitoa ja lihaa.
 • Ei huippuimureita – sähkönkulutus ja melu alas.
 • Lisää käyttöikää navetan rakenteille.
 • Huono sisäilma on terveysriski myös työntekijöille.
 • Helppokäyttöiset ja lähes huoltovapaat laitteet.
 • Terveemmät eläimet, vähemmän lääkärikuluja ja antibiootteja.
 • Korkealaatuisempaa ja puhtaampaa maitoa.

Demecan luonnolliset ilmanvaihtoratkaisut ovat kehittyneet erilaisten kohteiden ja asiakastarpeiden kautta palvelemaan kaikenlaisia maatiloja. Valmistamme tuotteemme Haapavedellä parhaista materiaaleista. Käytämme vain UV-suojattuja ja korroosiota kestäviä materiaaleja. Nämäkin tuotteet toimitamme Demecan Maatilat Kuntoon -periaatteen mukaisesti.

Parempi sisäilma – lisää maitoa ja lihaa

Sisäilman laadulla ja lämpötilan hallinnalla on tutkitusti huomattavia vaikutuksia tuottavuuteen. Asiakkaillamme on todella hyviä kokemuksia tuotostasojen huomattavasta noususta. Ilmanvaihtoinvestoinnin takaisinmaksuaika on yleensä todella lyhyt.

Demeca-ilmanvaihtoratkaisuiden tärkein tehtävä on tehostaa luontaista ilmanvaihtoa ja lisätä tuottavuutta ja eläinten viihtyvyyttä. Tämä tarkoittaa selvää rahaa tilalliselle.

Terveemmät eläimet

 

Hengitystiesairaudet vähentävät tuotosta ja kasvua, ja kostea ja liian lämmin sisäilma edistävät  bakteeritoimintaa ja lisäävät utaretulehdusriskiä. Parantamalla sisäilmaa saadaan merkittäviä säästöjä lääkintä- ja eläinlääkärikuluissa. Äänetön ilmanvaihto ilman huippuimureita vähentää meluperäistä stressiä ja lisää tuottavuutta. Myös kärpästen määrä navetassa vähenee, kun ilmanvaihto toimii optimaalisesti.

Kysy navetan ilmanvaihdosta Demeca-edustajaltasi

Navetan viilennys

Demecan navetan viilennysratkaisut luovat tasaiset olosuhteet joka puolelle navettaa. Hyvin suunniteltu navetta luonnollisella ilmanvaihdolla, jota tuetaan riittävällä viilennyspuhallinkapasiteetilla luo erinomaisen ympäristön eläimille ja ihmisille.

Helikopteri 1

Kennoikkunat

Kennoikkunat on suunniteltu tehostamaan eläintilojen tuloilman saantia ja parantamaan ilmavirtauksen säädettävyyttä. Maidon- ja lihantuotannossa hyvä ilmanvaihto on tärkeä tuottavuutta lisäävä tekijä ja portaattomasti säädettävät Demeca-kennoikkunat ovat laadukas ja pitkäikäinen kotimainen ratkaisu vanhojen ikkunoiden tilalle.

Kennoikkunat uudessa navetassa
 • Parempi ilmanvaihto, enemmän maitoa ja lihaa!
 • Pohjolan oloihin suunniteltu kestävä ja varmatoiminen rakenne.
 • Ulko-ja sisäpuolelta UV-suojattu, ei kellastu!

Kennoikkunat on suunniteltu tehostamaan eläintilojen tuloilman saantia ja parantamaan ilmavirtauksen säädettävyyttä. Maidon- ja lihantuotannossa hyvä ilmanvaihto on tärkeä tuottavuutta lisäävä tekijä ja portaattomasti säädettävät Demeca-kennoikkunat ovat laadukas ja pitkäikäinen kotimainen ratkaisu vanhojen ikkunoiden tilalle.

Demeca Kennoikkunat ovat rakenteeltaan jämäkät ja kestävät vuodesta toiseen Pohjolan vaativissa olosuhteissa. Kennoikkuna-asiakkaidemme tyytyväisyys tuotteeseen ja palveluun on huippuluokkaa, ja kasvaneiden tuotosten myötä investointi on maksanut itsensä nopeasti takaisin.

Parempi sisäilma – lisää maitoa ja lihaa

Kennoikkunat soveltuvat remonttikohteissa lisäilmanvaihtoon tai uudiskohteissa ainoiksi tuloilmaluukuiksi. Tiivis ja erittäin tukeva rakenne, ulkoa ja sisältä UV-suojattu kennolevy, kuumasinkityt runkorakenteet ja alumiinikehykset. Näistä koostuu pitkäikäinen kotimainen Demeca Kennoikkuna.

Toimitukseen sisältyy myös lintuverkot, käyttöasemat ja kyllästetyt kehyslaudat. DEMECA suunnittelee ja valmistaa laadukkaista materiaaleista toteutetut ikkunat Haapavedellä. Tarjoamme asennettuna tai ilman asennusta asiakkaan tarpeen mukaan.

Korkealaatuiset tiivisteet toimivat hyvin olosuhteissamme, ikkunat pysyvät jämäkästi paikoillaan myrskytuulessakin, kennolevyt eivät kellastu kummaltakaan puolelta ja ennenkaikkea kennoikkunamme tehostavat luontaista ilmanvaihtoa ja lisäävät eläinten tuottavuutta.

Pyydä tarjous kennoikkunoista navettaasi

Ilmanvaihtohormit

Demeca-hormit ovat erinomainen ratkaisu navetan ilmanvaihdon tehostamiseen. Matalissa saneerattavissa navetoissa hormien lisäys yhdessä avattavien kennoikkunoiden kanssa tehostaa ilmanvaihtoa merkittävästi. Hormin kautta pääsee myös luonnonvaloa sisään eläintiloihin.

 • Tehokkaampi luonnollinen ilmanvaihto
 • Ihanteellinen ratkaisu saneerauskohteisiin
 • Helppo ilmamäärän säätö
Kennoikkunat ja hormit talvi
Demeca ilmanvaihto hormi säätö

Demeca-hormit ovat erinomainen ratkaisu navetan ilmanvaihdon tehostamiseen. Matalissa saneerattavissa navetoissa hormien lisäys yhdessä avattavien kennoikkunoiden kanssa tehostaa ilmanvaihtoa merkittävästi. Hormin kautta pääsee myös luonnonvaloa sisään eläintiloihin.

Tehokkaampi luonnollinen ilmanvaihto lisää eläinten viihtyvyyttä, joka johtaa suoraan tuotoksen kasvuun. Eläimet saavat tarpeeksi raitista ilmaa, eivätkä huippuimurien moottorit aiheuta meluhaittaa eläimille. Investointi ilmanvaihtoon kannattaa aina, se maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Ilmanvaihtohormit asennettu valoharjaan

Tehokas poistoilmanvaihto valoharjahormeilla

Demeca ilmanvaihtohormit valmistetaan Suomessa. Hormien seinämä- ja katemateriaalina on kirkas polykarbonaattikennolevy, joka eristää hyvin ja päästää runsaasti valoa lävitseen.

Testaa navettasi ilmanvaihto

Ilmanvaihtoharja

Ilmanvaihtoharja takaa tehokkaan ja helposti säädeltävän luonnollisen ilmanvaihdon sekä luonnonvalon saatavuuden. Eläinten viihtyvyys ja korkea tuotos on taattu.

 • Tehokas luonnollinen ilmanvaihto.
 • Päästää runsaasti luonnonvaloa navettaan.
 • Lisää eläinten tuottavuutta ja viihtyvyyttä.

Ilmanvaihtoharja on ylivoimainen poistoilmaratkaisu suuren avattavan poistopinta-alansa vuoksi. Ilmanvaihtoharja takaa tehokkaan ja helposti säädeltävän luonnollisen ilmanvaihdon sekä luonnonvalon saatavuuden. Eläinten viihtyvyys ja korkea tuotos on taattu.

Demeca-ilmanvaihtoharja on kotimainen kestävä ja huoltovapaa laatutuote, joka toteutetaan aina kohteen mittojen ja vaatimusten mukaan.

Demeca valoharja uuden navetan katossa
Demeca valoharjan asennus

Demeca-ilmanvaihtoharja on kokonaisuus, jonka suunnittelussa on lähtökohtana navetan viihtyvyyden parantaminen, sekä tuotettujen maito- ja lihamäärien maksimoiminen.

Demeca-ilmanvaihtoharjan rakenne toteutetaan kuumasinkityistä teräsristikoista, jotka katetaan UV-suojatulla, kirkkaalla valokatteella. Ratkaisu sisältää myös avattavat ilmanvaihtoluukut sekä tuuliohjaimet, jotka estävät lumen kertymisen luukkujen läheisyyteen. Kaikki harjalla sijaitsevat osat ovat täysin huoltovapaita. Demeca-ilmanvaihtoharja on ylivoimainen poistoilmaratkaisu suuren avattavan pinta-alansa vuoksi varsinkin silloin kun sisä- ja ulkoilman lämpötilaero on pieni. Kylmillä ilmoilla rakenteen tiiviys ja eristävyys on erinomainen.

Verhoseinät

Demecalta saat nykyään myös verhoseinät. Ota yhteyttä ja kysy lisää aluemyyjältäsi: TÄÄLTÄ

Ohjaus ja automatiikka

 • Tarkalla säädöllä selvää säästöä.
 • Edullinen tapa lisätä älyohjaus prosessiin.
 • Pitkäikäiset ja huippulaadukkaat komponentit.
 • Palautuminen häiriötilanteista itsenäisesti.
 • Helppokäyttöinen ohjauspaneeli.
 • DEMECA Huolto palvelee lähes vuorokauden ympäri.
 • Taajusmuuttaja säätää nopeuden tarkasti ja rajoittaa tehoa joustavasti, aina tilanteen mukaan.
 • Oikea mitoitus ja älykäs ohjaus varmistaa moottorikäytön edullisuuden ja turvallisuuden.

Suunnittelemme ja valmistamme kaikkien laitteidemme ohjauskeskukset itse. Demecan tuotteet ovat aina käytössä haastavissa olosuhteissa, haastavien materiaalien käsittelyssä miehittämättömässä käytössä. Sitä kautta meille on kasvanut vahva osaaminen erilaisten materiaalinkäsittelyhaasteiden ratkomiseen ohjauksen älykkyyttä
lisäämällä.

Taajuusmuuttajalla varustetun moottorikäytön voi helposti valjastaa ohjaamaan koko prosessia lisäämättä yhtään ohjauskomponenttia. DEMECA Ohjauskeskus varmistaa kustannustehokkaimman tavan saada prosessista älykäs, säädettävä ja helppokäyttöinen kokonaisuus.

Maailman parhaista komponenteista

Älykkäillä ohjauskeskuksillamme ohjaat tilan laitteita, pumppuja, ilmanvaihtoa jne. Ohjauskeskuksemme on varustettu kotimaisilla huippuluokan älykkäillä VACON-taajuusmuuttajilla, joiden ohjaamina laitteet toimivat jouhevasti ja älykäs ohjaus selvittää jumi- ja häiriötilanteet itsenäisesti. Vältät turhat käyttökatkokset.

Taajuusmuuttaja ohjaa moottorille syötettävää virtaa ja hallitsee sitä kautta käytettävää voimaa. Voimaa tarvitaan, mutta usein sitä on tarpeen myös rajoittaa. Oikealla mitoituksella, oikeilla mittauksilla ja älykkäällä ohjauksella myös moottorikäytön turvallisuutta voidaan lisätä helposti.

Demeca-tuotteet on valmistettu käyttäjäystävällisiksi ja varmatoimisiksi. Henkilökunta ja lomittajat vaihtuvat tiloilla usein, ja laitteidemme käyttö on helposti omaksuttavissa. Demeca-järjestelmät, ohjauskeskukset ja käyttöoppaat toimitetaan asiakkaan toivomalla kielellä. Ota yhteyttä, räätälöimme tarpeidesi mukaan juuri sinun kohteeseesi sopivan ohjauskeskuksen.

Ilmanvaihdon ohjaus - Demeca Control

Demeca Control on pihattonavetan automatisoitujen laitteiden keskitetty ohjausjärjestelmä. Siihen voidaan liittää kaikki Demecan valmistamat tuotteet. Esimerkkinä ilmanvaihdon ja lannanpoistoraappojen ohjaus.

Lisää älyä moottorikäyttöön kustannustehokkaasti

Älykkäät ohjauskeskukset

DEMECA-ohjauskeskukset on suunniteltu kohteisiin, joissa prosessin sujuvan toiminnan varmistamiseksi tarvitaan erilaisia mittauksia ja ohjauksen säätöä niiden perusteella. Keskukset varustetaan moottorikäytöstä riippuen sopivan kokoisella suomalaisvalmisteisella VACON taajuusmuuttajalla sekä siihen ladattavalla erikoissovelluksella. Kaikki keskukset sisältävät tarvittavat ohjauspainikkeet, kuitattavan turvapiirin sekä varauksen ulkoiselle turvapiirille. Räätälöimme tarvittaessa juuri sinulle sopivan ohjauskeskuksen ohjelmistoineen erittäin kustannustehokkaasti!