Olemme juuri sopineet seuraavasta biokaasulaitostoimituksesta Mty Eteläahon 3-robotin lypsykarjatilalle

Biokaasuinvestoinnit maatiloilla jatkuu!🇫🇮
2022 vuosi on alkunut siltä osin mukavasti.
Mty Eteläahon tilalla lypsykarjan lisäksi kasvatetaan omat sonnit teuraspainoon saakka. Syötteitä biokaasulaitokseen siis syntyy mukavasti. Näistä syötteistä tehdään jatkossa tilan tarvitsema sähkö- ja lämpöenergia. Puhdasta, omaa energiaa.
”Sähkön oma tuotanto todella kiinnostaa kasvaneen kulutuksen ja hintojen nousun vuoksi ja lämpöenergia otetaan tietysti mielellään samasta prosessista. Mädätysprosessin tuomat hyödyt lietelannan lannoitekäytössä ovat toinen merkittävä syy investointipäätökseen. Lannoitevaikutukset ovat tärkeä asia ja lietelannan käsittelyn helpottuminen myös. Investointia on pitkään suunniteltu ja nyt oli aika tehdä ratkaisu.” kertovat tilan nuorempi ja vanhempi isäntä Ville ja Juha Eteläaho yhdessä.
”On mukavaa päästä toteuttamaan tämäkin projekti. Olemme hienosti yhdessä tilan kanssa hoitaneet ennakkovalmistelut ja pääsemme rakentamaan kotimaista laitosta kotimaisen, puhtaan energian tuotantoon. Tämä yhteistyö tiivistyy nyt yhteiseksi työksi laitoksen rakentamisessa. Me hoidamme tekniikan ja laitoksen avaimet käteen ajatuksella. Tilan väki tekee maanrakennuksen ja tilan päässä tarvittavat muutokset.” Demecan Sami Vinkki tuumailee.
Kiitos luottamuksesta Mty Eteläaho, Ville, Tuula ja Juha!