Lähetä viesti

Renki-kuivitusjärjestelmä hoitaa yhden ihmisen työt

8.1.2021 Sini Kemi

Renki-kuivitusjärjestelmä hoitaa yhden ihmisen työt

Tuomas Stenudd StenMilk Oy:ltä on yllättynyt positiivisesti Demecan Renki kuivitusjärjestelmän toimivuudesta ja pitää koko kuivitusketjua erittäin onnistuneena. Tilalla on kokemusta automaattilypsystä ja -ruokinnasta, mutta uudessa navetassa käyttöön otettu automaattinen kuivitusjärjestelmä on isännän mukaan merkittävä muutos verrattuna kymmenen vuotta vanhaan navettaan.

Järjestelmän käyttäminen on helppoa ja kun olen laittanut kännykällä asetukset kohdilleen, minun tarvitse huolehtia muusta kuin käydä vähän siivoilemassa parsia.

Automatisoitu lantakuivikejärjestelmä säästää aikaa raskaalta kuivitustyöltä ja antaa eläimille omaa rauhaa, koska käytäville ei enää tarvitse mennä koneilla. Puhdasta kuiviketta on aina saatavilla ja se on erittäin hyvälaatuista. Laite ripottelee kuivikkeen ohuena nauhana, jolloin se pysyy hygienisenä ja imee kosteutta hyvin.

Eläimet ovat puhtaita ja utarehygienia pysyy hyvänä. Kuivikkeen kautta eläimiin ei pääse mitään ulkoa päin tulevia bakteereita, koska kuivike on samaa tavaraa kuin navetassa ja sillä on sama bakteerikanta.

Myös eläinten sorkat pysyvät hyvässä kunnossa. Sorkkahoitajan mukaan ero sorkkien kunnossa vanhan ja uuden navetan välillä on iso. Uudessa navetassa lehmien sorkat ovat hänen mukaansa huippukunnossa.

Vaikka vanha navettakin on vielä nykyaikainen, uudessa navetassa eläimet kulkevat hyvin lypsyrobotille ja sorkkien hoitoon ja uskon, että kuivitusjärjestelmä on merkittävä tekijä joka syväparsien lisäksi vaikuttaa eläinten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin.

Suosittelen ehdottomasti automaattista Renki-kuivitusjärjestelmää, joka lisää sekä eläinten että hoitajien hyvinvointia.

Tuomas Stenudd, StenMilk Oy