Laske IV-remontin kannattavuus navetassasi

Navetan ilmanvaihdon parantaminen kasvattaa tuotosta ja lisää eläinten viihtyvyyttä. Tällä yksinkertaisella laskurilla voit arvioida, kuinka ilmanvaihdon parantaminen voi kasvattaa tuotosta sinun navetassasi.

Saat arvion huonon ilmanvaihdon vuoksi menettämästäsi maidosta ja lihasta sekä laskelman navetan ilmanvaihtoremontin tuotosta ja investoinnin takaisinmaksuajasta. Laskuri on tarkoitettu suunnittelun avuksi, eikä tietojen täyttäminen sido sinua mihinkään. Laskurin hinnat ovat alv 0%.

1. Navetan tiedot

Pohjakuva

2. Eläinten tiedot

3. Sinun tietosi

Salattu turvallinen yhteys, ei spammia100% yksityisyys, vastauksen saat heti, suojattu yhteys, ei spammia.

Laskuri perustuu käytännön kokemuksiin ilmainvaihtoremontin vaikutuksista, ja tulos on suuntaa antava. Laskuri olettaa, että kesäkuukausina tuotos alenee 10% 2kk ajan ja 5% 3kk ajan, ja että yhden poistoilmanpuhaltimen vähentäminen pienentää sähkölaskua vuodessa 400 euroa.

Kokemuksen perusteella navetan ilmanvaihdon parantaminen vähentää tuotoksen alenemia n. 50% ja vähentää myös tulehdusten määrää.

Navetan ilmanvaihdon parantaminen korjaa myös seuraavia ongelmia, joita laskuri ei ota huomioon: solumaidot, ylimääräinen työ ja eläinlääkintä, eläinten poistot, tulehdusten jälkeiset pysyvät tuotoksen alenemat sekä helteiden aiheuttamat tiineysongelmat. Lisäksi sähköisten puhaltimien poistaminen vähentää melustressiä. Hyvällä ilmanvaihdolla on iso merkitys myös työhyvinvointiin.

Remonttitarve on aina tapaus- ja navettakohtainen. Pyydä Demecan edustaja numerosta 040 761 6000 tekemään tarkat laskelmat tilallesi. Antamasi tiedot jäävät rekisteriselosteen mukaisesti ainoastaan Demecan käyttöön, eivätkä laskuri tai edustajan käynti sido sinua mihinkään.