Lähetä viesti

Suupohjan Perunalaakson Biokaasulaitos tuo Karijoen kunnalle positiivista näkyvyyttä

15.2.2021 Demeca

Suupohjan Perunalaakson tarina 6/6

Karijoen kunnanjohtaja Marko Keski-Sikkilä näkee, että Suupohjan Perunalaakson Biokaasulaitos on loistava esimerkki kiertotaloudesta ja investoinnista uusiutuvan energian tuotantoon.

-Kuorimassa johdetaan putkea pitkin biokaasulaitokselle Kauhajoen tien toisella puolella olevalta tuotantolaitokselta. Käsittelyn jälkeen takaisin tuotantolaitokselle palaa energiaa ja kiinteä osa massasta päätyy takaisin perunapelloille lannoitteeksi.

Biokaasulaitos on Sahakankaan teollisuus- ja yritystonttialueen ensimmäinen yritys.

-Karijoki, Suupohja ja koko Etelä-Pohjanmaa on hyvin yritteliästä aluetta. Karijoen yritystiheys on 13 yritystä 100 asukasta kohti ja työllisestä työvoimasta enemmän kuin joka neljäs on yrittäjä. Olemme yrittäjämyönteinen kunta ja se on nähtävissä myös yritysten määrässä.

Karijoen kunnan yritys- ja elinvoimakoordinaattori Kimmo Siukola on kunnanjohtajan kanssa yhtä mieltä siitä, että Suupohjan Perunalaakson Biokaasulaitos tuo kunnalle positiivista näkyvyyttä ja huomiota.

-Yritysten uudet innovaatiot ovat kiinnostavia. Kuntapuolella tärkeitä puheenaiheita ovat kiertotalous, uusiutuva energia. Toivomme, että ensimmäinen biokaasulaitos paikkakunnalla on avaus uusiutuvan energian tuotantoon, kunnan edustajat toteavat.

Suupohjan alueella on menossa myös hanke, jossa kaasun jalostamista muun muassa liikennekäyttöön.

-Haja-asutusalueella kaasun tuottaminen tankkaamiseen on varteenotettava vaihtoehto. Meillä on osaamista ja tukea omassa kunnassakin siinä vaiheessa, kun Suupohjan Perunalaakso on valmis etenemään kohti seuraavaa innovatiivista hanketta, Karijoen kunnanjohtaja Marko Keski-Sikkilä sanoo.