Vuorenmaan Maatila Oy:n biokaasuntuotanto Haapavedellä kasvaa merkittävästi!

Allekirjoitimme tänään työviikon päätteeksi laajennushankkeen sopimuksen. Rakennamme Vuorenmaalle uuden biokaasureaktorin ja kasvatamme liikennebiokaasun jalostusta. Myytävän ajoneuvokaasun määrä siis kasvaa paljon.
”Liikennebiokaasun menekki yllätti. Valio’n kaasumaitoauton lisäksi henkilöautojen määrä on kasvanut yllättävän nopeasti. Nyt säännöllisiä tankkaajia on jo noin 30 autoa. Markkinointia emme ole tehneet vielä ollenkaan, koska alkuinvestoinnissa biometaanin tuotanto tehtiin tarkoituksella maltillisen kokoisena. Kaasuauton hankkijoita kuulostaa olevan edelleen. Joudumme kohta rajoittamaan myyntiä, jos emme kasvata tuotantoa. Tietysti haluamme vastata kysyntään ja päätimme toteuttaa merkittävän laajennus investoinnin.” Janne Vuorenmaa kertoo.
”Laitostoimittajana ja myyjänä on hieno nähdä, miten hyvin tämä Vuorenmaan biokaasun jalostus- ja tankkausasema on lähtenyt toimimaan. Myönnän että vähän jännitti, vaikka olen koko ajan uskonut kaasun menekkiin. 1. vuosi oli jo menestys.
Ilman varsinaista markkinointia maatila möi jo merkittävän määrän kaasua suoraan kuluttajille, vaikka tila sijaitsee lähes 10 km päässä Haapaveden taajamasta. Uskomme että kehitys jatkuu ja yritykset ja kuluttajat haluavat puhdasta, paikallista polttoainetta tankkiin. Sehän on merkittävästi halvempaakin kuin fossiiliset. Tästä tulee entistä hienompi systeemi.” Myyntijohtaja Sami Vinkki toteaa tyytyväisenä.
”Olemme olleet todella tyytyväisiä luotettavasti toimineeseen Vuorenmaan biometaanin jalostukseen. Kehitys ei saa pysähtyä ja tässä hankkeessa tullaan tekemään muutamia uusia, suhteellisen edullisia, mutta merkittäviä energiatehokkuuteen ja kaasunjalostukseen vaikuttavia parannuksia. Tärkeä hanke siksikin.” Demecan tuotekehitysjohtaja Tomi Haapakoski kertoo.
Kiitos Vuorenmaan Maatila Oy luottamuksesta edelleen!