Tankkausasemat

Tankkaa puhdasta ja edullista biokaasua gFuel asemilta.

Biokaasun TANKKAUS

Demeca gFuel

Biometaani on puhdasta ja edullista polttoainetta, joka tuotetaan uusiutuvista energialähteistä kuten esimerkiksi tuotantoeläinten lannasta, kuivista syötteistä ja elintarviketeollisuuden sivuvirroista. Asiakkaidemme ja oman kokemuksemme mukaan biokaasun tankkaus säästää henkilöautoliikenteessä 25-40 % autoilun kustannuksissa bensa-autoon verrattuna. Käytämme yrityksemme henkilöautoliikenteessä biokaasuautoja työmatkoihin, ja tankkaamme paineistettua biokaasua Demecan gFuel tankkausasemilla.

 • Kotimaista polttoainetta
 • Edulliset kilometrit (korkea energiasisältö)
 • Ympäristöystävällinen
 • Tuotetaan uusiutuvista raaka-aineista

Biokaasun liikennekäytöllä voidaan koko elinkaaren aikana vähentää jopa 90 % liikenteen päästöistä.

Vuorenmaan Biokaasu Oy

Virtalantie 35, 86650 Kytökylä

WeKas Oy

Härkänevantie 465, 69410 Sykäräinen

Ojasaaren Biokaasu Oy

Savontie, 84880 Ylivieska (avataan kesällä 2024)

Katso Demecan Gfuel
biokaasun tankkausasemat kartalla

Katso lähimmät biokaasun tankkausasemat kartalla. Voit tarkastella Demecan tankkausasemat myös matkapuhelimen Tankille-sovelluksen kautta, josta näet Demeca Gfuel tankkausasemien osoitteet sekä päivän hinnat.

Tankkausasemat

Usein kysyttyä biokaasun tankkauksesta

 • Onko kaasuautolla ajaminen kallista?

  Biokaasu on edullista ja siinä on suurempi energiasisältö bensaan ja dieseliin verrattuna. Oman ja asiakkaidemme kokemuksen mukaan kaasuautoilulla voi säästää henkilöliikenteessä jopa 30-40 %.

 • Mitä lyhenne CBG tarkoittaa?

  CBG on lyhenne englanninkielisestä sanasta ”Compressed biogas” eli paineistettu biokaasu. Biokaasun tuotannon jälkeen kaasu paineistetaan, joka on mahdollista myydä tankkausasemalla tai jälleenmyydä kaasukonteissa eteenpäin. Paineistettu kaasu on siis puhdasta, paineistettua biokaasua eli biometaania.

 • Mitä jakeluvelvoite tarkoittaa?

  Jakeluvelvoitteen tarkoituksena on edistää kestävien uusiutuvien polttoaineiden käyttöä moottoribensiinin, dieselöljyn ja maakaasun korvaamiseksi liikenteessä. Tämä on toteutettu säätämällä kansallisesti liikennepolttoaineen jakelijoille velvoite toimittaa vuosittain kulutukseen vähimmäisosuus uusiutuvia polttoaineita, jota kutsutaan jakeluvelvoitteeksi.

 • Onko Demecan tankkausasemilla riittävästi kaasua?

  Biokaasua saa asemiltamme riittävästi, mutta joskus voi ilmetä tilapäisiä ja lyhyitä viiveitä kaasuntankkauksessa. Ilmoitathan heti tankkausaseman yhteyshenkilölle, mikäli et saanut riittävästi biokaasua tankkauksen yhteydessä. Asemiltamme on tullut hyvää palautetta, että kaasua on ollut riittävästi saatavilla.

 • Mikä on biokaasun energiasisältö?

  1 kg biokaasua vastaa 1,56 litraa bensiiniä ja 1,36 litraa dieseliä. Energiasisältö biokaasussa on 50 MJ/ kg, kun bensassa se on 32 MJ/ litralta ja 36 MJ/litralta dieseliä.