Biokaasuauto I Edullista ja helppoa ajamista

Outi Lehtonen ajaa edullisesti biokaasulla ja tankkaa lähiasemalla mielellään puhdasta ja lähellä tuotettua kaasua.

 

Biokaasuautoilu herätti Outissa kiinnostusta, sillä hän ajaa eläinlääkärin työssään paljon autolla ja vapaa-ajalla maantie kuljettaa perheen hiihtoharrastuksen perässä ympäri Suomea. Biokaasulla Outi kertoo säästävänsä suuren summan bensa-autoon verrattuna. Autoja Outi alkoi katselemaan noin kaksi vuotta sitten huutokauppa-verkkosivuilta, josta sopiva auto löytyikin nopeasti. Outi kertoo, että myöhemmin autoon asennettiin lisäkaasusäiliö, jonka ansiosta autolla ajelee noin 450 kilometriä. Tutut ja tuntemattomat ajattelevat, että kaasuautolla ajaminen ja huollot ovat vaikeita ja kalliita, mutta Outi kertoo, että biokaasulla ajaminen on helppoa ja tankkausasemia löytyy ympäri Suomen hyvin. Outi seuraa uusien asemien tuloa ahkerasti ja katsoo lähimmät asemat matkallaan kännykällä Tankille-sovelluksesta. 

 

Outilla on kertynyt reilun kahden vuoden aikana auton mittariin noin 100.000 kilometriä. Hän kertoo, että jättää mielellään tankkausrahat paikkakunnalle ja kauppareissun jälkeen voi hurauttaa tankille helposti. ”Eihän tankkaaminen ole koskaan kivaa, mutta tämä se on kivempaa, kun saa rahaa edullisesti ja puhtailla kilometreillä paikkakunnan elinvoimaa unohtamatta!” Outi iloitsee. Outin mielestä biokaasulla ajaminen on pienen ihmisen ilmastoteko, jossa hän on hyvin oikeassa. Biokaasun liikennekäytöllä voidaan koko elinkaaren aikana vähentää jopa 90 % liikenteen päästöistä. Outi sanoo, että ajaa bensalla vain 5-10 % kaikista autolla ajetuista kilometreistä. Autoja Outi on katsellut ja uusikin autokuume nostelee päätään aina välillä. Hän toivoo, että automyyjät panostaisivat enemmän kaasuautojen tarjontaan sekä perehtyisivät niiden toimintaan tarkemmin. Kaasuautoilijat ovat hyvin valveutuneita ja tietävät autojen ominaisuuksista usein paremmin kuin automyyjät. 

 

Mikäli kaasuautoa harkitsee, kannattaa liittyä Kaasua tankkiin-Facebook ryhmään ja lukea kanavasta lisätietoja autojen ominaisuuksista sekä huolloista. Lähimmät Demecan biokaasun tankkausasemat sijaitsevat Haapavedellä, Toholammilla sekä ensi vuonna Ylivieskan Raudaskylällä. Mikäli haluaa säästää autoilussa, kannattaa valita kaasuauto, sillä se säästää jopa 30-40 % autoilun kustannuksista bensa-autoon verrattuna. Outi kertoo, että hänen Mercedes-Benz kuluttaa kaasua ajotavasta ja kelistä riippuen 4,5-5 kilogrammaa sadalla kilometrillä. Kaasun hinnat vaihtelevat 1,6-2,0 euron tietämillä. Outi tankkaa auton ja kaasua menee noin 25 kiloa, jolla voi ilomielin ajella työmatkoja sekä harrastustoimintaan perheen kanssa. Outi kannustaa paikkakuntalaisia tankkaamaan paikallista ja edullista kaasua.

 

Pienen ihmisen ilmastoteko on sekin askel kohti parempaa huomista ja elinvoimaisempaa maaseutua.

Katso lähimmät tankkausasemat kartalta.

LUE LISÄÄ

Lisää kirjoituksia