Ensimmäinen biokaasulaitos Ruotsiin

Demeca Oy ja Samuel Holmberg (Brännfors Lantbruk Ab) ovat tehneet sopimuksen maatilan biokaasulaitoksen rakentamisesta. Tämä laitostoimitus Ruotsiin on Demecan ensimmäinen.

 

 

Demeca Oy ja Samuel Holmberg (Brännfors Lantbruk Ab) ovat tehneet sopimuksen maatilan biokaasulaitoksen rakentamisesta. Tämä laitostoimitus Ruotsiin on Demecan ensimmäinen.

Moduulirakenteinen biokaasulaitos sisältää 2000 m3 prosessitilavuudella olevan mädätysreaktorin, gPower 200 kW CHP-yksikön sekä gFeed-kuivansyöttö yksikön.

”Hienoa päästä aloittamaan merkittävä yhteistyö ruotsalaisen maatilan kanssa. Biokaasuprojektia on suunniteltu pitkään yhdessä Samuelin kanssa ja nyt etenemme toimitukseen. Toimitamme maatilalle lietelannan ja kuivalannan käsittelevän laitoskokonaisuuden Avaimet käteen-periaatteella. Maatila vastaa maanrakennustöistä ja maatilalla tehtävistä sähkö-, lämpö- ja lieteputkistojen asennuksista Demecan suunnitelmien mukaisesti. Maanrakennustyöt ovat jo käynnistyneet ja Demecan tehtaalla Suomessa aletaan samalla valmistamaan laitemoduuleja. Tästä tulee hieno kokonaisuus ja Samuelille iso hyöty maatilan lannankäsittelyssä ja energian tuotannossa.” Myyntijohtaja Sami Vinkki iloitsee sopimuksesta.

 

” Demecan asiantuntijuus ja kokonaisvaltainen osaaminen tekivät vaikutuksen. Suurella maatilallamme työmäärä on valtava, jonka vuoksi on tärkeää, että biokaasulaitoksen toimittaja kykenee ottamaan vastuun kokonaisvaltaisesta toimituksesta ja avustamaan myös maatilan vastuulle jäävissä rakentamistöissä. Demecan biokaasulaitoksen teknologia ja heidän kokemus Pohjoisen olosuhteista vakuutti minut. Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin ja aloituskokouksessa ammattimaisuus näkyi. ” kertoo Samuel Holmberg.

Nyt olemme edenneet työmaan aloitukseen ja pidimme aloituskokouksen maatilalla eilen. Demecalta projektipällikkö Juho Piilola, projektisuunnittelija Eelipekka Matti, tuotekehitysjohtaja Tomi Haapakoski ja myyntijohtaja Sami Vinkki, sähkömies Tomas Lundström sekä tilaaja Samuel Holmberg ja tilaajaa projektissa avustava neuvonantaja Karin Ahlberg Eliasson osallistuivat aloituskokoukseen.

Lue lisää Demecan biokaasulaitoksesta.

Lue lisää

Lisää kirjoituksia