Biokaasun tankkausasema Ylivieskan Raudaskylälle

Uusi biokaasulaitos Ylivieskan Raudaskylälle ja biokaasun tankkausasema Sikabaarin välittömään läheisyyteen.

 

Ojasaaren Biokaasu Oy ja Demeca Oy ovat sopineet kotimaisen biokaasulaitoksen sekä biometaanin jalostusyksikön ja biometaanin paineistusyksikön toimituksesta. Demeca Oy investoi myös itse tankkausasemaan ja tulee toimimaan kaasun jakelijana kohteessa. Demeca toimittaa naapurikunnassa Haapavedellä valmistettavat biokaasujärjestelmät avaimet käteen palveluna Ojasaaren Biokaasulle. Ojasaaren Biokaasu Oy vastaa maanrakennustöistä. Ojasaaren Biokaasu Oy on perustettu biokaasun tuotantoa varten. Yhtiö tuottaa biokaasua pääosin omistajiensa maatilojen, mutta myös alueen muiden maatilojen lannasta ja jalostaa siitä liikennebiokaasua myyntiin.️

”Tämä on juhlapäivä. Teemme ison satsauksen kotimaisen hajautetun liikennebiokaasun tuotantoon. Samalla maatilojemme ravinnekierto paranee merkittävästi ja kannamme ison korren kekoon ympäristöasioissa. Kun kaasun myynti ensi vuonna Sikabaarin pihalla käynnistyy, palvelemme puhtaalla biokaasulla alueen kaasuautoilijoita. Sijaintimme Ylivieska-Nivalatien varressa on hyvä. Kaasua myydään sekä ammattiliikenteeseen että henkilöautoihin. Tätä hanketta on suunniteltu pitkään ja huolellisesti. Palaset loksahtelivat nyt paikalleen ja alamme rakentamaan heti. Demeca on meille tuttu firma ja valintamme oli lopulta helppo. Kävimme kaikki potentiaaliset laitetoimittajat läpi. Kotimaisena biokaasuvalmistajana demecalaisilla on pitkä kokemus ja hyvät referessit. Heillä on laaja näkemys alasta ja todella monipuolinen osaaminen rahoituksista, luvituksesta, tekniikasta ja prosesseista. Saimme jo hankkeen valmistelussa erittäin hyvän tuen Demecalta. Luottamus on varmasti molemmin puolinen. Ensi vuonna olemme tietysti viisampia miten hyvin hanke toteutui. Hanke on hyvin suunniteltu ja nyt alkaa projektisuunnittelu ja käytännön työ.” Ojasaaren Biokaasu Oy:n Mika Lähdemäki kertoo tyytyväisenä.

”Meille tämä on suurin yksittäinen projekti tähän mennessä. On todella hienoa päästä pitkän yhteisen hankesuunnittelun jälkeen aloittamaan toimitusprojekti. Me tulemme tämän uuden yhtiön kumppaniksi kaasun jakeluun ja tuomme osaamisemme Ojasaaren Biokaasun käyttöön.

Iso kiitos luottamuksesta Ojasaaren Biokaasun porukalle! Tuntuu hyvältä ojentaa Mikalle tämä Fiskarsin lapio ja todeta, että nyt on aika painaa kuokka maahan.” Demecan myyntijohtaja Sami Vinkki iloitsee.

Lue lisää biokaasulaitoksesta

Lue lisää

Lisää kirjoituksia