Demeca vastaa kysyntään suuremmilla laitoskokonaisuuksilla

Demeca on aiemmin keskittynyt yksittäisten maatilojen biokaasulaitosten toimituksiin. Viimeisten vuosien aikana Suomessa on syntynyt investointihankkeita myös keskisuureen ja suureen kokoluokkaan. Demeca haluaa palvella kokonaistoimituksilla maatila kokoluokissa ja keskisuurissa laitos kokoluokissa. Lisäksi Demeca palvelee osatoimittajana valituilla moduulitoimituksilla suurissa laitosluokissa.

 

Olemme tuotekehityksessä panostaneet viimeisen vuoden aikana maatilamittakaavan biokaasulaitoksen moduulien skaalaamisen isompaan kokoluokkaan, mikä mahdollistaa ns. satelliittilaitosten ja muiden yhteismädättämöiden kokonais- ja/tai komponenttitoimitukset. Viimeisten vuosien aikana Suomessa on syntynyt investointihankkeita myös keskisuureen ja suureen kokoluokkaan. Demeca haluaa palvella kokonaistoimituksilla maatila kokoluokissa ja keskisuurissa laitos kokoluokissa. Lisäksi Demeca palvelee osatoimittajana valituilla moduulitoimituksilla suurissa laitosluokissa.

Suuremmat reaktorit, uusi gFeed-kuivasyöttöyksikkö sekä gFuel-tuoteperheen (biometaanin jalostus) skaalaus mahdollistavat keskisuurten biokaasulaitosten ja biometaaniratkaisujen toimittamisen. Samoja moduuleita voidaan hyödyntää myös keskitetyissä suuren kokoluokan biokaasulaitoksissa. Demecan reaktoriratkaisujen maatiloilla hyväksi havaitut ominaisuudet on tuotu palvelemaan suuremmissa laitoskokonaisuuksissa. Reaktorin energiatehokkuus sekä raakakaasun suodatus patentoidulla biofiltterillä takaavat suurimmat nettoenergiat. Prosessitilavuudeltaan 2800 m3 reaktorit voidaan liittää joko sarjaan tai rinnankytkennällä käsittelemään suuriakin määriä syötteitä. Gfuel biometaanin kaasunjalostusyksikkö kolmivaiheisella membraani-tekniikalla on skaalattu käsittelemään 300 m3/h biokaasua. Vuosia käytössä ollut toimintavarma tekniikka takaa laadukkaan liikennekelpoisen biometaanin jalostuksen. Uusi suurempi gFeed-kuivasyöttöyksikkö käsittelee tehokkaasti suuret määrät kuivia syötteitä kuten nurmet, kuivalannat ja muut tyypilliset biokaasusyötteet.

Näillä kehitystoimilla pystymme vastaamaan suurempien laitoskokonaisuuksien toimituksiin. Demecan asiantunteva hanke- ja projektisuunnittelu osaaminen on käytettävissä myös investointia suunnitteleville keskisuurille ja suurille yhteismädätyshankkeille.

 

Lisätietoja:

Sami Vinkki, myyntijohtaja

Puh. 044 328 3603

Sähköposti: sami.vinkki@demeca.fi

Lue lisää biokaasulaitoksesta

Lue lisää

Lisää kirjoituksia