Biokaasulaitos Virpi ja Petri Paavolan maatilalle Kaustiselle

Olemme solmineet Virpi ja Petri Paavolan kanssa toimitussopimuksen maatilan biokaasulaitoksesta.

Kuva: Petri ja Virpi Paavolalla on neljän robotin lypsykarjatila Kaustisella (Kuva: Tommi Hirvinen)

 

Maatila Paavola Virpi ja Petri Kaustiselta on solminut Demecan kanssa toimitussopimuksen maatilan CHP (Compined Heat and Power) biokaasulaitoksesta. Tilalle toimitetaan 1100 m3 gReactor mädätysreaktori ja gPower yksikkö energiatuotantoon sekä tarvittavat lietteenpumppauslaitteistot Demeca Kaira lietepumpulla. Biokaasu poltetaan CHP:lla sähköksi ja lämmöksi tilan tarpeisiin ja laitos hyödyntää energiatuotannossaan lypsykarjan lietelantaa. Biokaasulaitoksen avulla tilalle tuotetaan sähkö- ja lämpöenergia. Lannan lannoitevaikutukset paranevat typen liukostuessa ja mädätysprosessi tuhoaa lannan mahdollisesti sisältämät rikkakasvien siemenet. (Tutkimusten mukaan esim. lupiinin siemenistä jopa 95 %.)

Paavolan tilalla on neljä lypsyrobottia ja Virpin ja Petrin lisäksi tilan arjessa ja maatilan töissä ovat vahvasti mukana myös omat aikuistuvat lapset. Virpi ja Petri ovat Demecan kanssa suunnitelleet biokaasulaitoshanketta jo vuosia. Nyt tuli toteutuksen aika ja työt käynnistyvät heti. Laitosprojekti toteutetaan tulevan kevään ja kesän aikana valmiiksi.

”Demecan kanssa on tehty jo pitkään yhteistyötä ja meillä on oikeastaan biokaasujärjestelmiä lukuun ottamatta lähes kaikki Demecan tuotteet jo käytössä.  Ymmärrys maatilan toiminnasta ja lietevirtojen käsittelystä on vakuuttanut. Projektin ennakkosuunnittelu ja asiantunteva palvelu auttoi päätöksen teossa. Haluamme olla etulinjassa maatilan ympäristötekojen kanssa ja oman lannan hyödyntäminen energiaksi on tietysti järkevää” tilan isäntä Petri kertoo.

”Hienoa päästä rakentamaan nyt jo toinen laitos Kaustiselle. Kiitämme Paavoloita edelleen luottamuksesta!” Demecan myyntijohtaja Sami Vinkki kiittelee.

 

Tammikuussa Hankkija aloitti Demeca tuotteiden myynnin. Löydät sekä Hankkijan myyjien että Demecan myynnin yhteystiedot verkkosivuiltamme. Ota rohkeasti yhteyttä ja kartoitetaan maatilasi biokaasupotentiaali. Voit myös täyttää helpon biokaasulaskurin, joka antaa arvion maatilasi energiatuotosta. Voit verrata energiatuotto arviota maatilasi vuosittaiseen energiakulutukseen.

Lue lisää Biokaasulaitoksesta

LUE LISÄÄ

Lisää kirjoituksia