Demeca on valittu Ranuan biokaasulaitoksen toimittajaksi

Demeca toimittaa Ranualle rakennettavan biokaasulaitoksen. Laitos on osa Pohjoisen kiertotalouden ekosysteemiä ja hanke on Ympäristöministeriön osarahoittama.

Kuva: Havainnekuva Ranualle toimitettavan Pohjois-Suomen Biokaasu Oy:n laitoskokonaisuudesta

 

Olemme ylpeitä saadessamme ilmoittaa, että Demeca on valittu Ranualle rakennettavan biokaasulaitoksen toimittajaksi. Biokaasulaitos on merkittävä osa Pohjoisen kiertotalouden ekosysteemiä ja saa osarahoitusta Ympäristöministeriöltä. Pohjois-Suomen Biokaasu Oy koostuu 21 maatilasta Ranuan, Pudasjärven ja Simon alueelta. Demeca toimittaa avaimet käteen -biokaasulaitoskokonaisuuden (alkuvaiheessa) 23 000 tonnille raaka-aineita vuodessa. Biokaasulaitos tuottaa 7 GWh energiaa maatilojen sivuvirroista eli lietelannasta ja peltobiomassoista. Lisäksi biokaasulaitos ottaa vastaan järvibiomassoja. Laitoskokonaisuudessa on otettu huomioon laajennusvaraus, joka mahdollistaa 60 000 tonnin (n. 20 GWh) syötemäärän vastaanottamisen.

 

Biokaasu jalostetaan biometaaniksi Demeca gFuel biometaanin jalostus ja paineistus yksiköissä. Kaasu johdetaan laitosalueella sijaitsevalle tankkausasemalle, josta paineistettu biokaasu (CBG) myydään henkilö- ja kuorma-autoihin. Lisäksi kaasua tankataan siirtokontteihin kuljetettavaksi liikenteen ja teollisuuden käyttöön. Biokaasuprosessissa syntyvä mädätysjäännös hygienisoidaan ja jakeistetaan separoimalla kiinteäksi- ja nestemäiseksi lannoitteeksi, jotka palautetaan maatilojen viljelykiertoon. Laitoksen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota laitoksen käytön ja kunnossapidon lisäksi ympäristövaikutuksiin ja esimerkiksi hajuhaittojen ennaltaehkäisyyn.

 

” Lähes kahden vuoden intensiivinen työ hankkeen parissa ranualaisten viljelijöiden kanssa on huipentunut tähän valintaan. Olemme vaikuttuneita projektissa mukana olevien viljelijöiden hyvästä yhteishengestä. Onnistunut hankekehitys vaatii myös aktiivisen ja vahvan vetovastuun. Hienosti hoidettu hankekehitys Mika Impiö ja Jan-Erik Impiö! Hanketta ovat vahvasti edistäneet myös Envitecpolis Oy:stä Henri Karjalainen ja Digikierto Oy:stä Ilkka Kovalainen. Kiitämme Pohjois-Suomen Biokaasu Oy:n hallitusta ja viljelijöitä saamastamme luottamuksesta ja siirrymme innolla laitoksen rakennusvaiheeseen” iloitsevat myyntipäällikkö Johannes Linna ja myyntijohtaja Sami Vinkki.

Lue lisää biokaasulaitoksesta

Lue lisää

Lisää kirjoituksia