Edelläkävijät katsovat tulevaisuuteen

Aloita biokaasun tuotanto.

Sinusta seuraava biokaasuttaja?

Miksi kannattaa aloittaa biokaasun tuotanto?

Edelläkävijät katsovat tulevaisuuteen ja kehittävät yritystoimintaansa rohkeasti eteenpäin. Biokaasun tuotannolla voit tavoitella energiaomavaraisuutta ja saada lannoitehyötyä. Biokaasuprosessi hajottaa suurimman osan valkuaisaineisiin sitoutuneesta typestä tai mineralisoituu ammoniumtypeksi, jota kasvit voivat helpommin hyödyntää. Biokaasulaitoksen avulla voit myös tuottaa biometaania liikennekäyttöön. Biokaasulaitoksen avulla tehostat maatilasi ravinteiden kierrätystä, ja voit samalla tuottaa kuiviketta navettaan. Biokaasulaitoksen hankinta separointia ja kuivittamista myöten voi olla kokonaisvaltainen ratkaisu, jolla kehität maatilasi toimintaa merkittävästi, ja samalla ympäristöasiat tulee otettua huomioon. Parhaimmassa tapauksessa vapautat myös kätesi tuottavampaan toimintaan ja parannat omaa sekä eläinten hyvinvointia, kun hankit suositun Renki automaatio kuivituslaitteen.

Jätä investointitukihakemus 15.03.2024 mennessä

Miten selvitän investoinnin kannattavuuden?

Biokaasulaitos investointi on suuri panostus maatilatoimintaan sekä tulevaisuuteen. Mikäli maatilasi on kiinnostunut tuottamaan omavaraista energiaa biokaasulla ja saamaan lannoitehyötyä, kannattaa hankkeeseen lähteä liikkeelle siitä, että soittaa biokaasuasiantuntijalle, omalle myyjälle tai hankkii ostopalveluna biokaasuasiantuntija palveluita. Asiantuntijat kartoittavat maatilan energiakulutuksen ja syötteet, sopivan laitostekniikan, tekevät kannattavuuslaskelmat sekä avustavat investointituen ja ympäristöluvan hakemisessa. Rahoittaja kannattaa ottaa keskusteluun mukaan hankkeen alkuvaiheessa. Ruokavirastosta on mahdollisuus saada 50 % investointituki hankkeelle. Et jää yksin hankkeen missään vaiheessa, vaan autamme viemään hankkeen sujuvasti eteenpäin ja kerromme, jos hanke ei ole kannattava. Voit kokeilla täyttää helpon biokaasulaskurin, joka antaa arvion maatilasi energiatuotosta. Energiatuotto arviota voi verrata oman maatilan vuosittaiseen energiakulutukseen.

BIOKAASULASKURI

Näin biokaasulaitos toimii

Miksi Demecan biokaasulaitos?

Biokaasulaitoksemme on kotimainen, energiatehokas ja toimintavarma valinta. Kiintomädätys biokaasulaitoksemme on Avainlippu-tuote. Biokaasulaitoksemme esikäsittely, sekoitus, hyvä eristys, tehokas lämmöntalteenotto sekä laitoksen oma vähäinen energiakulutus takaavat tehokkaan biokaasun tuotannon. Voit tutustua referenssi kohteisiimme verkossa ja teemme vierailuja kohteisiimme uutta biokaasulaitosta harkitsevien maatilayrittäjien kanssa. Seuraat biokaasulaitoksesi energiatuotantoa päivittäin ja päivittäiset askareet laitoksella ovat helppoja. Tarjoamme vaivattoman huoltosopimuksen, jolloin saat käyttöösi kattavat asiantuntijapalvelumme biokaasuntuotantoprosessin optimoimiseksi. Tällöin tuki on käytettävissäsi myös huoltopäivystysaikana. Seuraamme huoltosopimusasiakkaidemme biokaasulaitoksen toimintaa säännöllisesti etäyhteyttä hyödyntäen ja suunnittelemme kunnossapitoa ennakoidusti. Tällä varmistetaan laitoksen keskeytymätön energiantuotanto optimaalisella hyötysuhteella. Annamme biokaasulaitoksen käyttöönoton yhteydessä koulutuksen, jonka avulla laitoksen perushuolto ja käyttö on helppoa. Maatilakokoluokan biokaasulaitoksemme on markkinoiden energiatehokkain.

 

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Jätä yhteystietosi ja soitamme sinulle. Kartoitetaan yhdessä maatilasi biokaasupotentiaali ja hankkeen kannattavuus.

Tarjouspyyntö
Tietosuojaseloste
EU:n yleisentietosuoja-asetuksen 2016/679, Art. 12-34 mukainen tietosuojaseloste. Laatimispäiva: 22.5.2018

Lue tietosuojaseloste

Wennströmin tila on kehittänyt toimintaansa rohkeasti eteenpäin

Hyväksymällä evästeet näet videon.

Biokaasutoimialan pioneeri Envitecpolis on valmiina investointitukihakuun

Envitecpolis auttaa sinua biokaasuinvestoinnin eteenpäin viemisessä aina ensimmäisestä ajatuksesta valmiiseen investointiin asti.

-Selvitämme, miten kannattava biokaasulaitosinvestointi on maatilallasi. Selvityksemme pohjalta tiedät, paljonko energiaa tilasi raaka-aineista syntyy, mitä muita hyötyjä biokaasulaitos tuo tilallesi ja kannattaako investointia viedä eteenpäin, kertoo johtava asiantuntija Toni Taavitsainen Envitecpolis Oy:ltä.

Maatilan biokaasustartti I Envitecpolis

Taavitsaisen mukaan Envitecpoliksella on alan kattavin osaaminen biokaasun tuotantoprosessista, vaikutuksesta tilan toimintaan ja talouteen, erilaisista teknologioista ja niiden reunaehdoista, kannattavuudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Osaamista löytyy myös ympäristöluvituksesta sekä ajankohtaisesta investointituen hakemisesta.

-Meidän kanssamme maatilan biokaasulaitoksen rakentamisen askelmerkit ovat selvät. Teemme puolestasi teknologiatarkastelun, selvitämme ympäristöluvan tarpeen ja hoidamme luvituksen puolestasi, haemme investointituen ja laadimme pelastusviranomaisille toimitettavat dokumentit, painottaa Taavitsainen.

Johtava asiantuntija Henri Karjalainen haluaa muistuttaa, että apua löytyy ensimmäisestä ajatuksesta valmiiseen investointiin asti:

-Otamme huomioon biokaasulaitoshankkeessa ​tilasi energiankulutustiedot ja biokaasutukseen soveltuvat syötteet, arvioimme biokaasulaitoksen energiantuoton (sähkö, lämpö, liikennepolttoaine) ja vertaamme sitä tilasi energiantarpeeseen. Lisäksi arvioimme investoinnin suuruusluokan, laskemme laitoksen alustavan kannattavuuden ja teemme ehdotuksen jatkotoimenpiteistä, painottaa Karjalainen.

Maatilan investointiluotsi I Envitecpolis

Johtava asiantuntija Matti Arffman puolestaan vastaa kestävyyspalveluista.

-Kestävyysarvioinnissa selvitämme biokaasun tuotannon kestävyyden suunnitellulla toimintamallilla ja alustavalla syötepohjalla eli laskemme kasvihuonekaasujen päästövähenemän ja varmistamme kestävyyskriteerien täyttymisen. Lisäksi simuloimme, miten kriteerien täyttyminen muuttuu, kun toimintamallia ja syötepohjaa muutetaan, kertoo Arffman.

Kestävyysarvioinnin jälkeen sinulla on tieto, millä reunaehdoilla suunnitteilla oleva biokaasuntuotanto on kestävää. Rakenteilla oleville ja jo toiminnassa oleville biokaasulaitoksille tarjoamme kestävyysjärjestelmän Energiaviraston hyväksymällä tavalla ja autamme mm. kestävyyteen, jakeluvelvoitteeseen, alkuperätakuuseen ja valmisteveroon liittyvissä raportoinneissa.​

Maatilan biokaasu, kestävyyspalvelut | Envitecpolis Oy

 

Jätä investointitukihakemus 15.03.2024 mennessä

Investointituki

Investointitukea voidaan myöntää energiantuotantoon, energian säästöön tai energiatehokkuuden parantamiseen liittyviin investointeihin. Maatilan biokaasulaitos hankkeeseen on mahdollista saada 50 % investointitukea Ruokavirastosta. Tutustu tukiehtoihin, määrään sekä tee investointitukihakemus Hyrrä-asiointipalvelussa.

Maatalouden investointituet

 

Ympäristölupa

Tarvitaanko hankkeeseesi ympäristölupaa tai YVA-menettelyä? Tutustu ELY-keskuksen sivuilla ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn, sähköverkkoon liittymistä sekä kaasun varastointia ja siirtoa koskeviin asioihin. Demeca biokaasuasiantuntija auttaa sinua hankkeen lupa-asioissa.

LUVAT JA MENETTELYT

 

Esitteet

Haluatko lukea lisää biokaasulaitoksesta, Kaira lietepumpusta sekä Renki automaatio kuivituslaitteesta? Olemme koostaneet keskeiset asiat esitteisiimme, jotka ovat nähtävillä verkkosivuillamme. Esitteet ovat pdf-muodossa.

ESITTEET

Biokaasulaskuri

Mitä biokaasulaitoksen hankinta edellyttää? Voisiko maatilasi olla sopiva biokaasun tuotantoon? Täytä maatilasi tiedot ja saat heti arvion maatilasi biokaasupotentiaalista. Biokaasulaskuri on helppo täyttää.

LASKURI